Reemigracja emigrantów po autostradach

Hucznie obwieszczane powroty emigrantów z anglii. Podobno tęsknota, nostalgia, rodzina i w ogóle. No i słaby kurs funta. Jaaasne. Ale to nie najważniejsze. Ważne są deklaracje powracających o założeniu własnego interesu. Hmmm. Na początek tych kilka funtów wystarczy. Ale zderzenie polskiej rzeczywistości i angielskich jednak przyzwyczajeń mogą okazać się tragiczne w skutkach. Dla pomysłowych, przebojowych i zaradnych ludzi wcale emigracja nie była potrzebna. Ci tutaj dali sobie radę. A ci którzy mają zamiar w większości założyć swój pierwszy w życiu mały interes, no cóż. Współczuje.

I taka mała ciekawostka - w google maps można sobie ładnie wytyczyć trasę z jednego miejsca do drugiego. No wiadomo.  Ale najbardziej rozbawił mnie mały pstryczek oznaczony jako “Unikaj autostrad”. Po podniesieniu się z podłogi po nagłym ataku śmiechu próbowałem kilka tras wytyczyć. I rzeczywiście to działa. Nie trafiłem na trasę gdzie nie można by było nie uniknąć autostrady. :-) Szacuneczek dla googla. No i dla rodzimych budowniczych autostrad. Może nie tyle dla Bobów ale dla ich zwierzchników :-)

14 04 08 14:17 Opinie i komentarze.

Leave a Reply